Oneness Rising

Eenheid in Verscheidenheid

Oneness Rising

Oneness Rising als Woon Project

Is Jouw Droom een Nieuwe Wereld Bouwen?

Wij zijn Vier Muziekanten, Kunstenaars, Bouwers, Alternatieve Helers en Jongeren Coaches die een Woon/Werk/Care Project opzetten in Zuid/Oost Groningen

Wij zijn op Zoek naar Jou!

 Wil Jij een Alternatieve woning Bouwen en Bewonen? Vind jij het Heerlijk om samen met Moeder Aarde Voedsel te laten Groeien? Is jouw Roeping jouw Kwaliteiten gebruiken om Jongeren en Bezoekers te Inspireren in het vinden van hun Droom? Is jouw Levenswerk ondersteunen die Dromen te manifesteren?

Samen een bestaande locatie verbouwen

Wij willen Oneness Rising realiseren door samen een bestaande locatie die geschikt is voor ons doel te verbouwen en te bewonen.

Met een stuk privé ruimte waar U zich kan terugtrekken en mag gebruiken naar eigen behoefte. Deze woning zal tussen de 40 en de 80 m2 zijn.

De stichting zal een vergoeding berekenen per m2. De prijs bevat Huur, een voorschot voor Energiekosten, Onderhoud en Investering in onze Toekomst.

Zelf bouwen

Iedere toekomstige Bewoner bij Oneness Rising kiest een Standplaats van 300m2 waarop jij jouw Alternatieve, Circulaire Droomwoning mag bouwen.

De stichting zal een vergoeding berekenen per m2. De prijs bevat Huur, een voorschot voor Energiekosten, Onderhoud en Investering in onze Toekomst.

Deze plek heeft natuurlijk Jouw eigen stuk Privé Tuin met Eetbare Heg een Broodnodig stukje Privé-ruimte binnen een Warme Gemeenschap.

Gemeenschaps gebouwen

Daar waar je Thuis bent en Deel van de Gemeenschap uitmaakt. Jouw specifieke Kwaliteiten, Wijsheid, Beroep, Opleiding en Dromen op het gebied van Wonen, Werken, Bouwen, Techniek en Innovatie, Zorg, Alternatieve Heling, Muziek en Kunst mag je Delen of uitoefenen als Beroep op het Terrein en in de Openbare Gemeenschapsgebouwen  Zoals b.v. de Kas, Winkel, Herberg, Cursus en Activiteiten Ruimtes en de Gemeenschaps Tuinen. Jouw gasten kunnen in overleg gebruik maken van de Gemeenschappelijke Slaapvertrekken.

Locatie

Wij zijn op zoek naar een geschikte Locatie in Zuid-Oost Groningen of het Noorden van Drenthe om Oneness Rising te realiseren.

Locatie 1  Zou een stuk grond kunnen zijn in samenwerking met een Gemeente, eventueel met een bestaand Historisch pand of Boerderij om de opstart te vergemakkelijken en voor de Verbinding naar de Omgeving.

Locatie 2  Zou een Samenwerking kunnen zijn met een Agrariër die het Verbouwen heeft opgegeven maar Zeker nog wil Groeien maar dan in Verbinding met Mensen en Moeder Aarde.

Locatie 3 was onze poging om het oude AZC gebouw te in Bellingwolde te verbouwen om Oneness Rising te Realiseren.

Als Jij een geschikte Locatie Hebt of Weet neem dan Contact met ons op.

Oneness Rising, Inspirerend Werk

Ons Doel is om Jongeren en Gasten die moeilijk op gang komen in de Huidige Maatschappij op ontspannen wijze en in de Praktijk een Duurzaam Beroep of Hobby te laten ontdekken en zich eigen te maken.

Jongvolwassenen en Gasten ondersteunen en enthousiasmeren. Samen uit vinden: Wie ben Ik, Wat geeft mij Vreugde en Kracht,  Wat zijn mijn Dromen, En met Jouw kwaliteiten de Jeugd en Gasten ondersteunen Hun dromen te Manifesteren.

Ook bieden wij Duurzame, Educatieve, Mindfull en Ontspannende Projecten, Workshops en Cursussen aan voor Particulieren, Scholen, Instellingen en Bedrijven.

Theorie en Praktijk wisselen we af met Genieten van Muziek, Zang, Poezie, Schrijven, Produceren in de Studio, Zelf Expressie, Kunst, Stem en Lichaams Bevrijding, Tuinieren en niet te vergeten: Bewust Chillen op onze maandelijkse Terugkerende Balance-Dag!

Balance-Dag

Een dag om samen te Genieten en te Leren via Introspectie, Actief Onderzoek en Experimenteren in alle Kleuren, Tonen en Avonturen onder de Zon.

Wij willen een Vuurplek, Natural Swimming Pool, Klimtoren met Kabelbaan en Studio realiseren om Muziek te maken, te Dansen, Zingen, Beats and Tracks maken, en wat Jij nog meer kunt Bedenken mag jij ons Leren

 

N.L.P en Mindfulness met Frouwko.nl
Dansen en Verbinden op het Haloween Oogstfeest
Relaxed en op Speelse wijze Muziek maken en Leren

Oneness Rising voor Ouderen

We reserveren een aantal woningen voor Verhuur voor Ouderen zodat ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen ondersteund vanuit Oneness Rising

Wie zijn Wij

Hallo! Ik ben Joke Wijsbeek

Een Heerlijke Dromer en Natuur-Avonturier met een vleugje Oneness Jarenlang heb ik allerlei verschillende bedrijfjes gehad. Van Horeca tot HobbyZaak en Jeugdzorg tot Kunstenaar, Gezegend met een heleboel Talenten en Kwaliteiten is mijn grootste Hobby nog steeds Filosoferen over het Bestaan op Moeder Aarde en de plek die wij innemen. Ik heb als vrijwilliger meegewerkt aan verscheidenen Eco Woon/Werk Projecten. HET LEVEN genieten in een Natuurlijke, Ademende Woning had ik nog niet gedaan dus Hierbij... Oneness Rising.

Hallo! Ik ben Frouwko Wijsbeek

Joke is mijn zus. Ben Jaren lang timmerman geweest en heb dat altijd met veel plezier gedaan en nog wel, als ik andere mensen kan helpen. Heb ook een eigen bedrijf gehad met mijn zoon in de afbouw. En ga binnenkort weer deeltijd werken in Zuid-Duitsland als bouwcoach om de jongeren te leren om systematisch te werk te gaan en zodoende een hogere produktie te halen. Ook vindt ik mijn vreugde in het coachen van mensen met de uitdagingen van het leven. O ja zou het bijna vergeten ben in 2019 met pre-pensien gegaan. Daardoor heb ik {veel tijd over}NOT

Hallo! Ik ben Bert Hardebol

Ik ben The Balance

Eigenaar van Studio de Balance en ik Faciliteer de Balance dagen

Hallo! Ik ben Nikki Pontier

Ik ben Jeugdwerker en CaseManager bij Oneness Rising

Ik ben Zangeres en Performer

Oneness Rising Projecten

Alternatief Bouwen en Wonen

Wij Bouwen en Wonen in Eenheid met de Natuur, Duurzaam en Energiezuinig  Jij als Toekomstige bewoner Levert een Bouwplan in na het intake gesprek. Jij mag aan de Jongeren en Gasten van Oneness Rising zelf uitleg en onderwijs geven over de specifieke Woonvorm waarvoor jij voor hebt gekozen.

Studio en Gallerie

Op het terrein zal een officiële Studio zijn waar onze Jeugd en Gasten kunnen Experimenteren, Produceren, Jammen, Zingen, Componeren, Instrumenten bespelen, Beats and Tracks maken, Media, Kunst en Creativiteit, Stem en Lichaam Bevrijding en Open Podium, Concerten en Festivals zullen niet missen.

PermaCultuur en VoedselBos

Op ons terein bouwen we een GeoDesic Dome-Kas met AquaPonics, Heirloom-en Meerjarige Eetbare Groenten, Wij zijn gebaseerd op de Holistische principes van Permacultuur. Er is ruimte voor een Imker, Kipjes, Eieren,Vis, Kruiden, Bloemen, Fruit en Noten bomen. Wij organiseren voor Gasten en Bezoekers :WildPluk dagen en samen met de jeugd creeren wij een avontuurlijk Sprookjes Pad

Alternatieve Educatie

Wie ben jij, What makes You Smile? Frouwko.nl

Doelen stellen, Verbindend Communiceren, N.L.P. Mindfulness, Creativiteit, Kunst, Zang, Natuur-Avontuur, Stageplekken samen met jou als Bewoners en in Samenwerking met Terra College, Lokale Scholen en Organisaties expirimenteren we met Innovatie Ideeën en Alternatieve Energie Vormen.

Maar In de eerste plaats Genieten en Groeien we Samen!

Lifestyle

Een Nieuwe wereld een Nieuwe Lifestyle! Zelfvoorzienend/ Holistische Nieuwe Woon en Werkvormen, VoedselBos, BioWinkeltje, Natuurlijk Zwembad, Zweethutten, Klimtoren, Kinderopvang, Mini Veestapel, Hondenspeeltuin.

Vertel ons wat we nog zijn vergeten en waar jij Ons en je Medebewoners in kunt Ondersteunen

Visie Oneness Rising

Bewoners en Omgeving

Bewoners kunnen alle ruimtes voor cursussen gebruiken in samenspraak. Wij bieden  Stageplekken aan voor jeugd uit de omgeving, De Omgeving is welkom op de Pluktuin, het Sprookjespad in het Voedselbos en bij onze Activiteiten, Verhuur van Ruimten aan Omgeving voor ondersteunende activiteiten, Bio Winkeltje met Lokale en Inbreng Producten Kunst, Ruil en WeggeefHoek

Holistisch leven

Wij zien een Wereld, waarin het mogelijk is om inVerbondenheid samen te leven met Moeder Aarde waarin het voorzien in Levensonderhoud, Ontspanning, Leren, Zorg, en Aandacht voor elkaar verweven zijn

Persoonlijke groei

Onze Persoonlijke Levensmissie ontdekken en deze tot uitdrukking te brengen in de Wereld

Dromen en Structuren worden Spelenderwijs Ontspannen Vormen

Verantwoordelijkheid

Vanuit Vrijheid en Samenwerking de Verantwoordelijkheid nemen voor de Kwaliteit van ons eigen Leven.

Gemeenschapsvorming

Wij zijn geen Eiland. Samen met onze Lokale Omgeving kunnen we meer bereiken, dan we kunnen bereiken als Losstaande Individuen

Duurzaamheid

Zorgen voor Moeder Aarde en haar Geschenken.

In Dankbaarheid te ontvangen en in Harmonie te leven met Alles wat Leeft en Beweegt

Missie Oneness Rising

Circulair Bouwen en Energie

Wij verwezenlijken onze Missie door te streven naar Zelfvoorzienendheid. Onze eigen Huizen zelf bouwen met Duurzame en/of Circulaire Materialen. Onderzoeken en Toepassen van Innovatieve Ideeën voor de opwekking van Duurzame Energie. Het water wat we gebruiken Multifunctioneel benutten, waarna het weer Schoon terug kan naar Moeder Aarde

SamenWerken met Onze Omgeving

Opbouw van een Lokale Economie in Win-Win Oplossingen. Samenwerken met onze Omgeving. Bijdragen aan het herstel van Biodiversiteit via Voedselvoorziening door de Permacultuur toe te passen in ons gehele Concept.

Open Educatie

Dat wat we Ervaren en Leren, Delen we met Anderen. Vrijwilligers en Gasten kunnen via Actieve Interactie kennis maken met Kunst, Muziek, Cultuur, Natuur, Bouwen en Nieuwe Energie. Onze Kern Vrijwilligers en Stagelopers  begeleiden  Activiteiten en ondersteunen nieuwe Vrijwilligers en Bezoekers.

Onze Stagelopers zetten nieuwe Woon/Werk/Care Projecten op, organiseren Concerten of Festivals. Bij het verlaten van Oneness Rising ontvangen ze een Certificaat voor Zelfontplooiing wanneer ze een Eigen Project hebben Opgezet, Uitgevoerd en andere Vrijwilligers hebben Aangestuurd

Op Avontuur in de Natuur

Wij organiseren Open Dagen waarin we Bezoekers kennis laten maken met een Gezonde en Natuurlijke Omgeving. Wij begeleiden Wildpluk Wandelingen via Ons Sprookjespad in het VoedselBos. Wij laten U Diverse Bouwstijlen en Woningen ontdekken die samensmelten met de Natuur. Wie bieden Scholen, de Lokale Omgeving en Gasten de mogelijk een stukje Tuin te Verzorgen op Onenes Rising.

nl_NLNL